top of page

Picarden er en selvstendig hund som trives sammen med  mennesker og dyr. Den er sjarmerende og nysgjerrig med masse livsmot. Med sitt intelligente og lærevillige vesen er det ingen grenser for hva en Picard kan brukes til. I Frankrike brukes rasen til gjeting av sau, samt politi-, lavine-, og redningshund. Da den har en god nese er den veldig bra på sporarbeid og egner seg til kantarell søk.

 

Når det gjelder gjeteregenskper er det store forskjeller på individene noen er fødte gjetere mens andre ikke duger. Dette kan blir luket ut på en gjeterhundtest for unghunder. De kaller testen CANT i Frankrike.

 

Som gjeterhund er Picarden vant til å ta selvstendige valg uten gjeteren, det er derfor viktig at man som eier tar ansvaret for samarbeidet allerede fra starten så det ikke er noen tvil om hvem som bestemmer.

 

Picarden skal kun trenes med positiv forsterker, og klikker trening fungerer utmerket. Unngå for mange repetisjoner i treningssammenheng, så ikke Picarden begynner å kjede seg og finner på ting på egenhånd. Kjærlig konsekventhet er nøkkelordet når man får en Picard i hus og treninger starter med det samme.

Sosialisering er meget viktig for å få en harmonisk Picard og da menes å venne den til lyder, trafikk, mennesker og dyr så tidlig som mulig.

 

Picarden liker også Agility og andre brukshundsporter. Den elsker varierte oppgaver og utfordringer. Picarden er en perfekt følgesvenn hvis du liker å være ute i naturen, jogging-, sykling-, eller gåturer. Været betyr ikke noe for en Picard. Den elsker vann og det er uviktig om vannet kan svømmes i eller bare plaskes i.

bottom of page